Tipuri de ochelari de vedere în funcție de forma feței

477
Tipuri de ochelari de vedere în funcție de forma feței

Momentul în care trebuie să-ți alegi o pereche de ochelari de vedere este unul crucial. Designul și forma acestora ar trebui să creeze un aspect cât mai armonios, așadar ar trebui să fie potrivit pentru forma feței tale. În cazul în care alegi un model nu foarte potrivit, s-ar putea să înăsprești sau să scoți în evidență anumite trăsături pe care nu le dorești. Așadar, este important să alegi cu grijă forma ochelarilor după forma feței tale.

Ochelari de vedere pentru fața triunghiulară

O formă triunghiulară a feței înseamnă că fruntea este mai lată, iar bărbia este mai îngustă, iar ochelarii potriviți ar trebui să îmblânzească ușor trăsăturile și să creeze un aspect cât mai uniform. De aceea, o alegere inspirată este aceea a ochelarilor de vedere fără rame sau cu rame cât mai subțiri. Un model potrivit este cel al ochelarilor tip aviator, care a fost și va rămâne întotdeauna o variantă modernă și inedită.

Ochelari de vedere pentru fața pătrată

Fața pătrată are niște trăsături ușor mai dure, de aceea vei avea nevoie de o pereche de ochelari care să nu contribuie și mai mult la ascuțirea liniilor faciale. Așadar, alegerea ideală este aceea a unor ochelari cu rame ovale sau rotunde. Aceștia vor crea iluzia de alungire a feței și îți vor putea schimba în mod radical aspectul fizic.

Ochelari de vedere pentru fața ovală

Fața ovală este mai alungită, iar pomeții sunt mai proeminenți. Pentru a obține un echilibru perfect și a contribui la armonizarea trăsăturilor, ar trebui să iei în considerare un model cu ramele mai subțiri în partea de jos, dar mai accentuate în partea de sus. O variantă cu ramele groase în totalitate ar putea înăspri linia pomeților și i-ar putea face și mai proeminenți.

Ochelari de vedere pentru fața rotundă

Fețele rotunde sunt micuțe, iar purtătorii de ochelari și-ar putea dori o iluzie de alungire și subțiere, sau chiar de ascuțire. Ce mod mai bun de a asigura acest efect decât prin alegerea unor ochelari de formă dreptunghiulară. În acest caz, ai parte de mai multă libertate, deoarece poți alege rame mai groase sau mai subțiri, vizibile sau mai puțin vizibile, orice este conform preferințelor tale.

Ochelari de vedere pentru fața trapezoidală

Forma trapezoidală a feței este ușor asimetrică, bărbia fiind mai proeminentă, iar zona frunții mai îngustă. De aceea, ce ai putea face este să pui în evidență această zonă superioară a feței cu ajutorul ochelarilor de vedere. Un model potrivit este cel îngroșat în partea superioară și cu rame foarte subțiri sau inexistente în partea de jos. Dacă îți dorești un design chic mai deosebit, poți încerca și ochelarii ochi de pisică, ușor alungiți la colțuri.

Există numeroase modele disponibile pentru ochelarii de vedere, de la numeroase branduri. Poți alege designuri de top pentru ochelari de vedere Gucci sau alte branduri de renume în orice formă și culoare dorești. Însă, pentru a fi pe deplin mulțumit și a-ți schimba radical aspectul fizic, ține cont de forma feței atunci când faci alegerea.