10 locuri pe care merită să le vizitezi în Elveția

804
10 locuri pe care merită să le vizitezi în Elveția

Țara Cantoanelor este unul dintre cele mai frumoase locuri din Europa, cu peisaje alpine superbe, lacuri și păduri, orașe medievale și metropole moderne. Iată care sunt atracțiile acestei destinații de vacanță potrivite pentru orice anotimp:  

Geneva 

Situat pe malul lacului cu același nume, Geneva este un oraș cosmopolit, cu aer franțuzesc și eleganță italiană. Jet d’Eau, una dintre cele mai spectaculoase fântâni arteziene din lume, Templul Sf. Pierre, Jardin Anglais  și Parc de la Grange sunt cele mai cunoscute atracții turistice, alături de Palais des Nations și Muzeul Patek Philippe, un adevărat templu al ceasurilor elvețiene.

Zurich

Ideal pentru un city break  reușit, Zurich este centru cultural și economic al Elveției, cu o arhitectură impresionantă și atracții naturale deosebite, pecum Bürkliplatz, Casa Sprüngli., Muzeul Jucăriilor, Opera sau Basilica Grossmünster. Sunt frecvent zboruri către Zurich Elveția de pe diferite aeroporturi din țară, așa că puteți rezerva oricând vacanță în acest oraș cochet și cosmopolit.

Berna

Capitala țării este un oraș surprinzător, înconjurat de apele râului Aare, de o mare frumusețe, și cu un patrimoniu arhitectural ce amintește de farmecul Veneției. Muzeul de artă, Turnul cu ceas, Muzeul Einstein, Rosengarten, Berner Münster, Centrul Paul Klee sunt atracții faimoase ale acestei metropole ce pare mereu în vacanță. 

Lucerna

Perla Alpilor Bernezi, Lucerna este una dintre destinațiile populare din Elveția, cu peisaje desprinse parcă din filmele de epocă. Lacul Lucerne, Podul Capelei și Podul Spreuer, Orașul Vechi, Biserica Iezuită, Muzeul Transportului și iconicul Munte Pilatus sunt atracțiile turistice ale acestui oraș înconjurat de păduri și ape.

Basel

Un muzeu în aer liber, vesel și colorat, Basel impresionează prin stilul arhitectonic eclectic și atmosfera boemă. Obiectivele turistice precum Podul Mittlere, Orașul vechi, Muzeul de artă, Basel Minster, Poarta Spalentor, Muzeul de Antichități și Colecția Ludwig, Muzeul Jean Tinguely, Vitra Design Museum sunt vizitate de milioane de turiști anual.

Interlaken

Stațiunile montane elvețiene sunt celebre prin peisajele lor spectaculoase și pârtiile de schi la mari altitudini. Un astfel de loc este Interlaken, preferat de iubitorii sporturilor de iarnă și de pasionații drumețiilor montane. Puteți petrece aici o vacanță de vis printre lacuri glaciare, amenajări peisagistice unice în lume, cascade subterane și peșteri ascunse în inima muntelui. 

Zermatt

Denumită și capitala sporturilor de iarnă, stațiunea Zermatt este renumită pentru pârtiile lungi, frumusețile naturale și facilitățile de turism alpin din Paradisul glaciar Matterhorn. Cea mai mare și mai înaltă stațiune de schi din Europa își întâmpină turiștii cu ospitalitate la superlativ și cu peisaje unice, pe care le pot admira mergând cu trenul pe calea ferată situată la cea mai înaltă altitudine de pe continent.

Appenzell

Un oraș istoric, faimos prin fabricile de brânzeturi ale călugărilor din abații, Appenzell este un loc fermecător, perfect pentru drumeții montane, vacanțe idilice la ferme și căsuțe tradiționale. Cele mai cunoscute obiective turistice sunt Biserica Catolică St. Maurice, Mănăstirea Fecioarei Maria a Îngerilor, Castelul Appenzell, Muzeul de Folclor Stein. 

Ticino

Farmecul italienesc al Țării Cantoanelor se regăsește la Ticino, orășelul vesel și pitoresc din sudul Elveției. Gastronomia, arhitectura, atmosfera vechilor cartiere medievale, castelele semețe, frumusețea orașelor Lugano și Bellinzona – toate acestea sunt argumentele pentru o vacanță în cea mai originală regiune helvetă.

Saint Moritz

Nu putea lipsi din topul atracțiilor turistice elvețiene cea mai veche și mai faimoasă stațiune europeană: Saint Moritz. Simbol al luxului și etalon al eleganței, orășelul din Graubünden este o destinație ideală în orice anotimp, pentru sporturi, plimbări cu funicularul și mai ales cu trenurile turistice Glacier Express, pe cea mai frumoasă cale ferată alpină, între Zermatt și St. Moritz.