Magdalena Cențiu, broker de asigurări din Făgăraș ne explică cum stă treaba cu asigurările de la City Insurance

808

Magdalena Cențiu, un broker de asigurări din Făgăraș, explică pe înțelesul tuturor cum stă treaba cu asigurările de mașini de la firma City Insurance.

Clienţii City Insurance, firmă de asigurare pentru care urmează fali­mentul, și-au pus o mulţime de întrebări despre situaţia asigurării lor.

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a decis retragerea autorizaţiei de funcţionare a City Insurance şi a cerut deschiderea procedurii falimentului împotriva societăţii.

Compania era liderul de piață în domeniul asigurărilor RCA, cu peste trei milioane de polițe.

Magdalena Cenţiu, broker de asigurări din Făgăraş, răspunde celor mai frecvente întrebări legate de acest asigurator:

Ce se întâmplă dacă am asigurare valabilă la City? Mai este bună asigurarea? Mai pot s-o folosesc dacă lovesc pe cineva?

– Da. Polițele rămân in valabilitate, până la maxim 90 de zile, de la ramanerea definitivă a hotărârii de deschidere a procedurii de faliment.

– Ce înseamnă asta? ASF va cere Tribunalului, declararea procedurii de faliment a City Insurance. De când Tribunalul va da hotărârea definitivă și vor începe procedurile de faliment, mai aveți valabilă polița 90 de zile.

Societății de Asigurare City Insurance i-a fost retrasă autorizația de funcționare. Ce înseamnă asta?

 – Până la declararea falimentului, nu mai are dreptul să emită asigurări, de orice fel.

Toate daunele, care se vor întâmpla de acum inainte, vor fi soluționate de către FGA si plătite de către aceștia, la fel ca și dosarele de daune soluționate și neplătite până acum.

Cine e FGA?

– Fondul de Garantare a Asiguraților! Toate societățile de asigurări, cotizează o sumă de bani, la FGA, ca în cazul falimentului unei societăți de asigurări, să poată plăti viitoarele daune, astfel încât clienții să nu aibă de suferit.

De câte ori pot să folosesc polița RCA sau CASCO în situația de față?

– De câte ori faceți un accident, până la terminarea celor 90 de zile de la hotărârea definitivă a deschiderii procedurii de faliment.

În cazul în care lovesc pe cineva și acesta nu dorește asigurarea RCA de la City Insurance, ce fac?

– În cazul acesta mergeți la Poliția Rutieră și declarați accidentul, cel păgubit este obligat să accepte polița de asigurare, în caz contrar suportă reparația din propriul buzunar și nu poate să vă cheme în judecată sau dacă vă cheamă, depuneți asigurarea la dosar, nu sunteți obligat să plătiți dauna.

Ce fac dacă am fost lovit de către un asigurat City și service-urile refuză să-mi repare auto?

– În general service-urile mici nu doresc să blocheze sume mari de bani. Până îi recuperează ei de la FGA, aveți două variante:

– Cereți reparația în regie proprie, adică primiți de la FGA o sumă de bani cu care mergeți la orice service.

– Căutați un service auto care își permite să lucreze până la recuperarea banilor de la FGA.

Ce se întâmplă dacă am asigurare RCA valabilă, dar vreau să fac alta, la altă societate de asigurări? Mai pot anula asigurarea de la City Insurance?

– Polițele RCA nu se pot anula atunci când sunt în valabilitate. Dacă faceți alt RCA, trebuie să știți că dauna va fi împărțită între cele 2 societăți. Nu vă sfătuiesc să faceți asta, dați banii degeaba.

Dacă am o asigurare în rate la City, se mai pot încasa ratele?

– Odată cu declararea falimentului, nu se mai pot încasa ratele, polița este valabilă până când se termină rata plătită, după aceasta nu mai e valabilă.

agentie SEO Brasov & promovare eficienta online