Criterii de care să ții cont când alegi o maternitate privată

728
Criterii de care să ții cont când alegi o maternitate privată

Nașterea este un moment unic în viața oricărei femei și cu siguranță îți dorești ca această experiență să fie cât mai plăcută cu putință. Ai nenumărate variante de spitale, maternități și medici dintre care poți alege și ești liberă să optezi ceea ce crezi că ți se potrivește. Este recomandat să alegi același medic pentru a-ți monitoriza întreaga sarcină, însă dacă situația o cere, poți schimba medicul și maternitatea în timpul sarcinii. Este adevărat că o unitate sanitară privată îți poate aduce mai multe avantaje decât una de stat, de aceea este important să ții cont de o serie de criterii.

Ce medici lucrează în maternitate?

Un criteriu de care este important să ții cont este reprezentat de medicii disponibili în maternitatea respectivă. Dacă vrei un anume medic pentru a-ți monitoriza sarcina și pentru a asista la naștere, este important să cauți maternitatea privată în care acesta își desfășoară activitatea. De asemenea, trebuie să afli dacă medicii din maternitatea respectivă sunt dispuși să asiste la naștere indiferent de ora sau ziua în care se declanșează travaliul. 

Condițiile din saloane

Condițiile din saloane sunt alt aspect important. Interesează-te dacă maternitatea oferă saloane private, ce alte dotări au acestea și vizitează unitatea. Așa vei lua contact direct cu personalul medical și vei vedea condițiile oferite.  

Procedura în cazuri de urgență

Este extrem de important să afli cum se procedează în cazuri de urgență în maternitatea respectivă, cum ar fi în caz de naștere prematură, complicații în sarcină sau la naștere ori în cazul în care mama suferă de patologii. Deși pare neobișnuit, unele maternități private transferă pacientele la spitale de stat atunci când apare o situație de urgență. Prin urmare, trebuie să te lămurești dinainte cu privire la acest aspect. 

Este maternitatea baby-friendly?

Un alt criteriu important este dacă maternitatea a primit certificarea de baby-friendly. Aceasta se oferă doar dacă spitalul îndeplinește anumite condiții. Un spital baby-friendly încurajează alăptarea la sân, mai ales în primele ore după naștere, precum și sistemul de spitalizare rooming-in, adică spitalizarea bebelușului în aceeași cameră cu mama. În plus, personalul medical instruiește mama să alăpteze corect la sân. De asemenea, există și alte criterii importante ale unei maternități baby-friendly, cum ar fi faptul că imediat după naștere, nou-născutul este așezat la pieptul mamei, piele pe piele, ceea ce s-a dovedit a fi benefic pentru copil. 

Chiar dacă maternitatea nu oferă toate aceste beneficii și nu este oficial baby-friendly, te poți interesa dacă încurajează alăptarea la sân. Acest lucru este esențial pentru sănătatea bebelușului. De asemenea, unele unități, cum ar fi maternitatea din Brașov, asigură cursuri de pregătire pentru părinți, în ceea ce privește mai multe aspecte – alăptare, consiliere.

Condițiile oferite la naștere

Încă un aspect important este legat de condițiile oferite la naștere. Cu siguranță, vei simți nevoia să ai pe cineva drag lângă tine în timpul nașterii, spre exemplu, pe partenerul tău. Trebuie să știi dacă maternitatea permite unei rude să asiste la naștere. De asemenea, află dacă maternitatea asigură medicație împotriva durerilor nașterii, cum ar fi anestezia epidurală. Este important să știi și dacă se încurajează nașterea naturală, deoarece în unele maternități se optează adesea pentru cezariană chiar dacă nu este neapărat necesară. Cezariana este asociată cu o recuperare mai dificilă.

Costuri

Costurile te interesează cu siguranță atunci când naști într-o maternitate privată. Discută de la bun început acest aspect cu personalul maternității. De asemenea, dacă ai o asigurare privată de sănătate, te poți interesa dacă aceasta acoperă costurile nașterii. Unele maternități private oferă și pachete speciale pentru sarcină și naștere.

Recenzii 

O modalitate foarte bună de a stabili dacă o maternitate îndeplinește cerințele tale este să ceri recomandările altor paciente. Poți căuta aceste informații online, pe site-ul maternității, pe pagina de pe site-urile de socializare sau pe forumuri.

În concluzie, alege cu atenție maternitatea privată în care vei naște, pentru a te asigura că vei avea o experiență frumoasă. Discută direct cu personalul maternităților și vei afla toate detaliile care te interesează.

agentie SEO Brasov & promovare eficienta online