5 medici pe care să îi vezi în fiecare an: un ghid de prevenție

513
Sănătatea este un lucru de care trebuie să avem grijă pe tot parcursul vieții. Fiecare dintre noi ar trebui, cel puțin de câteva ori pe an, să vizităm specialiștii din domeniul sanitar, pentru a preveni viitoare probleme de sănătate. Prevenția reprezintă cel mai bun tratament pentru o viață lungă și sănătoasă.

Medicul de familie – pentru examinări preventive

Fiecare trebuie să beneficiem de un medic de familie de încredere, care să ne fie alături și să ne ajute cu medicație și cu cele mai bune sfaturi în materie de sănătate. Un medic de familie este primul medic la care apelezi atunci când ai diverse probleme de sănătate, pentru a te ghida și îndruma mai departe către un specialist în domeniul problemei întâmpinate. El poate decide dacă ai nevoie de un anumit tip de asistență medicală sau problema ta poate fi rezolvată în urma consultului și medicației administrate chiar de medicul de familie. De asemenea, medicul de familie îți eliberează rețete medicale, concedii medicale, te ține la curent cu gestionarea bolii, a medicamentelor dar și situația vaccinărilor.

Oftalmologul – o vedere optimă

Oftalmologul face parte și el din lista medicilor pe care trebuie să-i vizitezi cel puțin o dată pe an. În urma unui control, acesta îți poate prescrie folosirea unor ochelari de vedere sau lentile de contact pentru corectarea vederii. Diagnosticarea și tratarea din timp a anumitor probleme oftalmologice, vor împiedica pe viitor probleme mult mai grave sau chiar pierderea definitivă a vederii. O vedere improprie îți va îngreuna viața și te va împiedica să-ți desfășori activitățile zilnice. Un medic oftalmolog îți va fi alături prin examinările periodice și verificarea dioptriilor și modificarea lor, în funcție de evoluția stării de sănătate a ochilor.

Medicul specialist stomatolog – un zâmbet sănătos

O dantură sănătoasă, însoțită de un zâmbet frumos, reprezintă cartea de vizită a fiecăruia dintre noi. Tocmai de aceea este chiar obligatoriu să vizitezi un medic stomatolog cel puțin o dată la 6 luni. Prevenirea problemelor dentare ajută la prevenirea problemelor de sănătate ale întregului organism, pentru că nu puține sunt cazurile în care lipsa tratării la timp a problemelor dentare, au dus la situații mult mai neplăcute, chiar grave. Tratează-ți problema dentare din timp și vizitează medicul stomatolog ori de câte ori este nevoie. Vizitează clinica stomatologica Brasov pentru a beneficia de cele mai eficiente tratamente stomatologice sau orice clinică stomatologică din zona ta ce oferă servicii stomatologice de înaltă calitate. O clinică stomatologică beneficiază de numeroși specialiști din domeniul sănătății dentare, astfel încât să te bucuri de o gamă largă de servicii oferite în cadrul aceleiași unități.

Medicul ginecolog – o viață activă

Fiecare femeie ar trebui să efectueze un consult ginecologic începând cu vârsta de 18 ani, indiferent de activitatea sexuală. Menținerea unui aparat genital sănătos, aduce după sine o serie de alte beneficii întregului organism. Un medic ginecolog va efectua anual un test Papanicolau și un examen pelvin, pentru verificarea infecțiilor, anomaliilor aparatului reproducător, dar și un screening pentru cancer și îți va fi alături atunci când dorești să aduci pe lume un nou suflet.

Medic internist – pentru un organism sănătos

Întocmai ca și medicul de familie, un medic internist te va ajuta să depistezi anumite probleme de sănătate și va putea să te îndrume din timp la specialiști pentru rezolvarea lor. Anumite simptome precum febra, dureri de cap, oboseală, dureri abdominale, anxietate, creșterea tensiunii arteriale, te pot îndruma către un medic internist. În urma investigațiilor efectuate, acesta poate decide dacă problema ține de competența lui sau te poate îndruma către un specialist din domeniul respectiv.

agentie SEO Brasov & promovare eficienta online