Redecorează-ți dormitorul în ton cu tendințele din 2022 prin câțiva pași simpli

417
Redecorează-ți dormitorul în ton cu tendințele din 2022 prin câțiva pași simpli

Anul 2022 vine cu multe schimbări și multe trenduri în ceea ce privește amenajarea de interior. De ce este important să te documentezi și să încerci să le introduci în dormitorul tău? Pentru că te vei bucura de un spațiu unic, special, cu un aspect foarte plăcut și relaxant. Iată cum să-ți redecorezi dormitorul în ton cu tendințele din 2022 prin câțiva pași simpli:

  • Integrează culorile anului 2022

Dacă te afli în plin proces de amenajare și nu știi ce culori să introduci în dormitorul tău, noi te sfătuim să iei în calcul propunerea cromatică venită din partea Pantone ce-ți va transforma această încăpere într-un vis devenit realitate. Pantone Color Institute nu a întârziat cu anunțarea culorii anului 2022, iar câștigătoare a fost PANTONE 17-3938 Very Peri. Această culoare este definită de Pantone ca o nuanță dinamică de albastru rezultat dintr-o combinație de albastru care vine cu un ton calmant, alături de un ton blând de roșu care adaugă puțin însuflețire și energie. Pentru a aduce în dormitorul tău această nuanță îți propunem să adaugi unul sau două tablouri pentru dormitor, de la pepanza.ro, iar astfel vei crea un punct de interes minunat.

  • Apelează la designul biofilic

Obișnuiește-te cu designul biofilic, deoarece vei auzi din ce în ce mai des de acesta. În ultima vreme a devenit foarte popular și se diferențiază prin apropierea cât mai mult de elementele naturii, respectiv apă, plante, pământ. Modalitățile prin care poți integra designul biofilic în locuința ta sunt numeroase, iar printre acestea se numără, bineînțeles, decorațiunile, cum ar fi: cât mai multe plante decorative, elemente naturale. În plus, paleta de culori din locuința ta trebuie să fie una cât mai caldă, relaxantă, inspirată din elemente naturale.

  • Introdu accente negre

O altă modalitate de a avea un dormitor cu un decor actual și special este să introduci câteva accente negre. Acestea sunt ideale pentru a crea jocuri de contrast, pentru un rezultat vizual cât mai plăcut. Designerii de interior recomandă să fie integrate în casa ta accentele negre pentru un plus de personalitate, oferind și o conotație minimalistă dormitorului. Lateralele noptierelor, dulapurilor, cât și lămpile negre vor adăuga un plus de creativitate spațiului.

  • Nu uita de materialele naturale

În 2022, specialiștii ne recomandă să fim cât mai apropiați de natură, așa că elementele naturale trebuie să fie integrate și în dormitorul tău. Pe lângă multe plante naturale de care să ai grijă să se dezvolte sănătos, poți folosi materiale precum piatra, lâna, bumbacul, inul, lemnul. Așadar, cele mai potrivite sunt perdelele din in, mesele din lemn masiv, podea din piatră și pături din bumbac sau lână. Toate acestea te vor ajuta să te conectezi la energia naturii și să te relaxezi mai bine.

În concluzie, ține cont de cele mai noi tendințe ale anului 2022 și vei avea cel mai minunat dormitor.

Sursa foto: Freepik.com