Uleiul de motor de calitate: performanţe, roluri și beneficii

318
Uleiul de motor de calitate performanţe, roluri și beneficii

Mulți proprietari își consideră mașina esențială, însă mulți dintre ei încă neglijează întreținerea acesteia. Printre problemele care ar trebui să atragă atenția tuturor șoferilor se numără în special starea uleiului de motor. Să descoperim principalele sale avantaje și frecvența ideală pentru a efectua un schimb de ulei.

Uleiul de motor are nenumărate beneficii. În primul rând, uleiul are capacitatea de a lubrifia diferitele părți ale unui motor, astfel încât acestea să se poată deplasa una lângă alta fără a induce prea multă frecare. În plus, uleiul este complementar lichidului de răcire, care nu are capacitatea de a accesa anumite părți ale motorului. Uleiul are funcția de a scădea temperatura, distribuind uniform căldura.

Fără un ulei de motor de calitate, funcționarea motorului ar fi perturbată, ceea ce ar putea duce la distrugerea iremediabilă a acestuia.

De asemenea, trebuie avut în vedere faptul că microparticulele și alte depozite dăunătoare se acumulează treptat în motor. Uleiul de motor acționează ca un agent de curățare, colectează murdăria și praful care se acumulează și le trimite înapoi în filtrul de ulei. Ajută la menținerea motorului într-o stare bună de curățenie și, prin urmare, promovează funcționarea bună a acestuia. În plus, aditivii anticorozivi și antioxidanți continuți în acest lichid protejează componentele metalice de fenomenele de coroziune.

Puterea de lubrifiere protejează motorul de frecarea și uzura prematură a pieselor sale. Se optimizează longevitatea vehiculului, se reduce riscul defecțiunilor mecanice la costuri exorbitante.

În plus, uleiul de motor ajută la reducerea consumului de combustibil și în cele din urmă economisește bani.

Există sute de uleiuri de motor diferite pe piață: multe mărci cu multe standarde și vâscozități diferite, dar CUM ALEGI UN ULEI DE MOTOR DE CALITATE?

Vâscozitatea uleiului

Vâscozitatea este o măsură a rezistenței fluidului la curgere. Vâscozitatea unui ulei de motor este exprimată prin 2 grade. Un grad rece și unul cald. Nota la rece este situată în fața literei W. Nota la cald este situată după litera W.

ueliuri de motor bune pentru autoturisme si autoutilitare

Schimbarea uleiului se referă la o operațiune de întreținere auto de rutină care ar reprezenta nu mai puțin de 30% din cifra de afaceri a reparatorilor auto. Constă în înlocuirea uleiului de motor uzat cu ulei de motor nou, curat, dar și în schimbarea imperativă a filtrului de ulei murdar cu unul nou pentru a nu murdări uleiul curat.

Când este momentul potrivit pentru a schimba uleiul de motor?

Producătorii de mașini recomandă în general realizarea unui schimb de ulei pe an. De asemenea, putem recomanda schimbarea uleiului de motor la fiecare 15.000 până la 20.000 de kilometri. Pentru a determina produsul potrivit, trebuie să ții cont de standarde și indici de vâscozitate. În mod ideal, nivelul uleiului ar trebui VERIFICAT la fiecare 2.000 de kilometri sau înainte de o călătorie lungă.

Adăugarea de ulei de motor

Completarea uleiului presupune adăugarea unei cantități mici de ulei atunci când joja ta se apropie de markerul „minim”. Este important să nu conduci niciodată cu un nivel de ulei mai mic decât cel recomandat, altfel există riscul defecțiunii motorului.

agentie SEO Brasov & promovare eficienta online