Cetatea Făgăraș – O călătorie în trecutul medieval al României

62
Cetatea Fagaras - O calatorie in trecutul medieval al Romaniei

Cetatea Făgăraș, un monument istoric de o importanță deosebită, străjuiește cu măreție orașul cu același nume, aflat în inima județului Brașov, România. Încântând privirile tuturor cu impozanta sa prezență, această fortăreață nu este doar o simplă creație arhitecturală, ci și o mărturie vie a zbuciumului și a evenimentelor semnificative care au conturat istoria Transilvaniei pe parcursul secolelor.

Astfel, dacă nu ai pus-o deja pe lista ta de obiective turistice de vizitat, este timpul să faci acest lucru!

Iată ce te va aștepta în incinta ei:

Sala Tronului

Această sală impresionantă este una dintre atracțiile principale ale Cetății Făgăraș. După o perioadă de 50 de ani în care nu a fost accesibilă publicului, sala a fost redeschisă în 2017. Aici, poți păși într-un univers al regalității, unde regii și reginele au fost primiți cu fast de-a lungul anilor. Mobilierul de epocă, comandat special, și candelabrele în stil renascentist adaugă un farmec aparte acestei încăperi, care a fost amenajată exact ca în vremurile de demult.

Instrumentul de tortură Fecioara de Fier

Într-un colț întunecat al cetății, vei găsi acest instrument înfiorător, cunoscut sub numele de Fecioara de Fier. Acesta este format dintr-o cușcă de metal cu un sistem de cuțite în interior. Scopul său era de a străpunge persoana închisă în cușcă, fără să îi provoace o moarte instantanee.

Turnul Temniță

Construit în secolul al XVI-lea, acest turn istoric a avut diverse funcții de-a lungul timpului. De la temniță și depozit de provizii și armament, până la închisoare politică comunistă, Turnul Temniță ascunde poveștile tuturor acestor întâmplări.

Turnul Pestriț

Acest turn de formă dreptunghiulară și cu colțuri teșite a fost locuința principeselor Transilvaniei în secolul al XVII-lea. Cu o istorie bogată și o arhitectură distinctivă, acesta este una dintre bijuteriile Cetății Făgăraș.

Muzeul Valer Literat din Cetatea Făgăraș

Situat în incinta cetății, acest muzeu impresionant găzduiește peste 17.000 de piese în 20 de colecții diferite. De la artefacte arheologice și numismatice, până la cărți vechi, artă decorativă și plastică, port popular și icoane pe sticlă, muzeul oferă o incursiune captivantă în istoria și cultura regiunii.

După o zi plină de explorare și aventură la Cetatea Făgăraș, merită să te relaxezi într-o oază de liniște și confort, care să completeze armonios toată această experiență. Astfel, îți recomandăm cu toată încrederea să te cazezi la Transylvanian Inn Villa & Retreat Center. Această cazare deosebită îți prezintă o poveste de familie, un vis devenit realitate. Alina și Laura, două surori pasionate de frumusețea Transilvaniei, au pus bazele acestui han cu multă dragoste și devotament acum mai bine de două decenii. Din pasiune și iubire pentru frumos, acestea au creat un loc cald și primitor, unde te poți simți ca acasă și te poți bucura de frumusețea acestei regiuni.

La ele te vei putea bucura de liniște și confort, de priveliști panoramice de neuitat spre Munții Bucegi și Castelul Bran și de o atmosferă primitoare și relaxantă. Mâncarea este pregătită cu dragoste și atenție, prin folosirea ingredientelor locale proaspete, iar fiecare detaliu este gândit pentru a te face să te simți ca acasă.

Tipurile de camere disponibile includ suite deluxe, camere duble superioare, apartamente și camere duble standard, fiecare dintre acestea venind la pachet cu o priveliște deosebită spre frumusețea de neegalat a Transilvaniei.

Așadar, putem spune clar și răspicat că Transylvanian Inn Villa & Retreat Center este alegerea perfectă după o zi plină de activități care merită un final pe măsură!

Pentru mai multe detalii și rezervări, accesează site-ul sau pagina de Facebook dedicată a Transylvanian Inn.