Trucuri de îngrijire și cosmetizare a dinților, pentru un zâmbet de milioane

405
Trucuri de îngrijire și cosmetizare a dinților, pentru un zâmbet de milioane

Chiar și atunci când nu ai fost înzestrat cu o dantură perfectă, precum a vedetelor de pe covorul roșu, nu trebuie să disperi. Există multe soluții astfel încât tu să poți zâmbi cât mai larg, pentru că se știe că un zâmbet frumos ne crește încrederea în forțele proprii, dar și cei din jur ne privesc cu alți ochi.

Recomandarea noastră este să te prezinți la un cabinet stomatologic profesionist și să te interesezi despre fațetele dentare, pentru că aceastea sunt una dintre acele soluții pentru a avea zâmbetul perfect.

Ce sunt fațetele dentare?

În mod normal, este firesc să vrei să știi ce sunt fațetele dentare. Acestea sunt de fapt acele lucrări protetice unidentare care sunt astfel personalizate încât să se potrivească perfect cu dinții tăi naturali. La realizarea acestora sunt folosite diverse materiale, dar care reușesc să imite foarte bine culoarea naturală a smalțului.

Fațetele dentare sunt lucrări protetice unidentare (fiecare dinte va avea propria fațetă), personalizate să se potrivească perfect cu dinții tăi naturali. Acestea pot fi realizate din diverse materiale, sub forma unor foițe subțiri de ceramică sau zirconiu, ce imită perfect culoarea smalțului. Dacă locuiești în Brașov, ai parte de multe cabinete stomatologice profesioniste unde poti sa iti pui fatete dentare Brasov de bună calitate!

Nu este nevoie de anestezie dentară pentru procedură

De regulă, procesul de fixare a fațetelor dentare nu este unul care implică durere, și de aceea se efectuează fără să fie nevoie de anestezie. Totuși, dacă există cazuri de hipersensibilitate dentară, este posibil să se ajungă și la această procedură. De asemenea, nu durează mult, iar rezultatele pozitive pot fi observate după doar două ședințe.

Rezistență ridicată

Trebuie să știi că deși par fragile – cel puțin în aparență, fațetele dentare sunt foarte rezistente, ceea ce înseamnă că nu va fi nevoie să renunți la unele alimente preferate doar pentru că ai trecut prin această procedură. Mult mai atent/ă trebuie să fii însă la modul în care consumi aceste alimente, pentru că astfel reușești să ai grijă așa cum trebuie de fațetele tale dentare.

Respectă recomandările medicului dentist

Ca la oricare altă procedură sau intervenție care are loc în cabinetul stomatologic, medicul dentist este cel mai în măsură să îți ofere recomandările pentru întreținerea lor. În acest fel, te vei putea bucura o perioadă îndelungată de funcționalitatea lor, ceea ce este perfect.

Printre recomandările care le vei primi cu acest prilej, este să renunți la acele obiceiuri vicioase pe care le aveai până acum, cum ar fi rosul pixului sau al creionului atunci când te concentrezi. De asemenea, nu supune dinții unor forțe puternice, cum ar fi să îi folosești pe aceștia drept desfăcător de dopuri pentru sticle, deoarece nu doar fațetele tale dentare vor fi afectate, ci și dinții naturali.

Igienă orală corectă

Pentru o durată mare de viață a fațetelor, dar și buna întreținere a lor și a dinților tăi naturali, igiena orală corectă este obligatorie. Chiar și dinții care au fațete pot fi afectați de carii și tartru. Prin urmare, în afară de igienă orală riguroasă, de două ori pe an trebuie să ajungi la cabinetul stomatologic pentru tratamente de profilaxie.

Foto: Freepik