Care sunt specificațiile la care trebuie să fii atent când alegi o tabletă

337
Care sunt specificațiile la care trebuie să fii atent cand alegi o tabletă

Printre cele mai recente gadgeturi pe care ni le oferă tehnologia, tabletele sunt ușoare, subțiri și extrem de utile. Oricine a utilizat la un moment dat o tabletă va deveni fascinat de nenumăratele posibilități pe care le are la dispoziție. 

Atunci când vrei să-ți cumperi o tabletă, vei fi copleșit atât de numărul de producători, dar și de modelele și opțiunile disponibile. Achiziționarea produsului favorit, care să se plieze pe nevoile tale poate fi o misiune destul de dificilă, dacă nu ești foarte bine informat. 

Durata de viață mai lungă a bateriei, datorată în principal dimensiunilor mai mici ale ecranului reprezintă doar unul dintre avantajele tabletelor. Având o durată de viață a bateriei chiar și de 14 ore, tablete sunt mai avantajoase din punct de vedere financiar decât laptopurile, chiar dacă au mai puține funcții. Dacă principalul obiectiv pe care ți-l dorești este vizionarea de filme, cititul de cărți electronice sau navigarea pe internet, alegerea unei tablete este cea mai bună variantă.

Camerele foto cu care sunt dotate tabletele concurează cu cele instalate pe ultimele modele de smartphone-uri, iar asta înseamnă că vei putea face fotografii excelente. Cu toate acestea, bugetul pe care îl ai la dispoziție, va influența mult performanța tabletelor către care te poți orienta pentru o achiziție inteligentă.

Iată care sunt principalele specificații la care trebuie să fii atent atunci când alegi o tabletă:

  • Sistemul de operare

Poți alege dintre iOS de la Apple, Android de la Google sau Windows. Fiecare dintre aceste sisteme de operare are avantaje și dezavantaje, în special atunci când vine vorba despre aplicații. Pentru iOS, majoritatea aplicațiilor trebuie cumpărate, în timp ce pentru Android sunt gratuite. Pe iOS se pot stoca până la 5 GB de date gratuit, iar contra cost se poate face un upgrade până la 50 GB. Windows este proiectat ca un sistem de operare multiplatformă și poate fi adaptat în funcție de dispozitivul pe care rulează, având aplicații care vor funcția la fel, indiferent dacă este vorba despre tabletă, smartphone sau computer. 

  • Rezoluția ecranului

Măsurarea rezoluției se face în PPI (pixels per inch), această specificație determinând cât de clare sunt fotografiile sau imaginile de pe ecran. Cu cât mai mare este PPI cu atât mai clare vor fi  imaginile. O tabletă pentru vizionat filme ar trebui să aibă minim 200 PPI.

  • Memoria

Pentru a păstra fotografii, filme sau alte documente în tabletă, este nevoie de memorie internă. Acesta este calculată înainte ca sistemul de operare sau alte aplicații standard să fie instalate, din acest motiv spațiul disponibil poate fi de multe ori mai mic decât cel pe care ți-l dorești. Verifică atent această specificație înainte de a face achiziția. O variantă facilă pentru a rezolva această problemă, este alegerea unei tablete care are un slot pentru cardul de memorie. În acest fel, vei putea mări capacitatea de stocare, chiar și cu 64 de GB. 

  • Procesorul

Supranumit și creierul intern, procesorul este cel care coordonează toate funcțiile pe care le îndeplinește tableta. Poți alege dintre

  • procesoare single core, care sunt basic, fiind utilizate doar pentru navigarea pe internet sau aplicațiile de bază. 
  • procesoare dual-core, care oferă performanțe rapide ale tabletei și mai multe funcționalități
  • procesoare multi-core, cu minim 4 nuclee, necesare pentru rularea simultană a mai multor aplicații, pentru jocuri 3D sau pentru editarea de fotografii
  • RAM

Random Access Memory este o componentă de hard, destinată exclusiv pentru rularea proceselor. O tabletă cu un RAM mai mare, va asigura o funcționalitate mai rapidă a aplicațiilor. 

  • Conectivitate

Tableta pe care o achiziționezi îți va oferi satisfacție doar dacă va putea fi conectată la internet. Majoritatea tabletelor au disponibil wifi, dar variantele de top permit conectarea 3G sau 4G, cu ajutorul unei cartele SIM. 

Nu în ultimul rând, durata de viață a bateriei, tipul de cameră frontală montat sau porturile disponibile, sunt detalii de care trebuie să ții cont. În acest fel, alegerea pe care o vei face va fi una inteligentă, astfel încât să te poți bucura din plin de beneficiile tabletei tale.

agentie SEO Brasov & promovare eficienta online