Avantajele unui implant dentar. Iată ce trebuie să știi

553
Avantajele unui implant dentar. Iată ce trebuie să știi

Implantul dentar reprezinta o soluție inovatoare de restaurare a dinților pierduți sau a întregii danturi, redându-i pe deplin funcționalitatea și aspectul. Acesta este compus dintr-o rădăcină artificială din titan care se poate integra in os, pe care se află un bont protetic ce susține o coroană dentară, adică un dinte artificial.

Află mai multe despre avantajele acestui tip de lucrare dentară și de ce se numără printre cele mai sigure și eficiente metode de reconstrucție a danturii.

Aspect 100% natural

Deși implantul presupune inserarea unor dinți artificiali, aceștia imită perfect aspectul dinților naturali. Coroanele dentare sunt realizate în așa fel încât să nu se observe diferența față de restul dinților, iar acest lucru nu este valabil doar la felul în care arată. Implanturile se vor simți și vor putea fi folosite exact ca niște dinți reali.

Prevenirea căderii dinților

Atunci când îți pierzi un dinte, întreaga dantură este destabilizată. Dinții din jur nu mai sunt sprijiniți în mod corespunzător și există riscul ca și aceștia să cadă. Prin inserarea unui implant, acest risc dispare, iar dantura își recapătă stabilitatea.

Prevenirea retracției osoase

Zona de unde lipsește dintele este predispusă unui fenomen numit retracție osoasă. Acest lucru înseamnă că, în lipsa unui dinte, osul începe să se resoarbă, ceea ce poate afecta întreaga fizionomie, dar și dinții din jur. Un implant dentar se integrează perfect în os și, astfel, îl “ține pe loc”.

Menținerea aspectului plăcut al feței

În cazul în care unei persoane îi lipsesc mulți dinți, aspectul facial începe să se modifice în mod semnificativ. Pielea își pierde din volum și apar ridurile proeminente în jurul gurii, deoarece absența dinților influențează felul în care sunt poziționați mușchii feței. Apelând la implanturi dentare din timp, poți preveni apariția acestor schimbări de ordin estetic la nivelul feței.

Îmbunătățirea vorbirii și a masticației

Lipsa dinților poate afecta și alte funcții ale organismului. Vorbirea este una dintre ele, cei cu astfel de probleme dentare având deseori și probleme de pronunție. Masticația are de suferit de asemenea, lucru care poate duce la apariția unor probleme digestive. Așadar, implantul dentar poate duce la prevenirea unor astfel de complicații.

Salvarea dinților de la șlefuire

O altă posibilă metodă de reconstrucție a danturii în cazul lipsei dinților este puntea dentară. Aceasta are un dezavantaj clar, și anumite necesitatea suportului oferit de către dinții vecini. Numele de punte dentară vine de la faptul că aceasta se sprijină pe dinții din jurul zonei lipsă, dinți care vor trebui șlefuiți pentru aplicarea acestei punți.

În schimb, în cazul implantului, această nevoie dispare. Nu mai este nevoie ca dinții sănătoși să fie șlefuiți, deoarece implantul nu necesită un astfel de suport. Așadar, putem spune că acest tip de lucrare dentară este mult mai puțin invazivă în comparație cu altele.

Intervenție rapidă

Tehnologia utilizată pentru inserarea implanturilor a evoluat foarte mult în ultimii ani. Acest lucru a făcut posibilă obținerea unei danturi noi într-o singură zi. Tehnica Fast & Fixed poate fi realizată dacă lipsesc minimum 4 dinți, fiind potrivită și în cazul lipsei complete a dinților. Aceasta presupune fixarea unei proteze provizorii până ce implanturile se integrează în os, proteză care va fi fixă și funcțională.

Și în cazul implanturilor individuale, procedura este la fel de rapidă. Datorită tehnologiei moderne, implantul poate fi inserat cu mare precizie într-un timp foarte scurt.

Așadar, acest tip de lucrare dentară este ideală pentru a reconstrui rapid și eficient dantura și a-i reda funcționalitatea. În plus, prețul unui implant dentar este unul destul de avantajos, în schimbul căruia vei avea garanția unei lucrări de durată, de înaltă calitate.

agentie SEO Brasov & promovare eficienta online