Cum să transformi orice încăpere într-o cameră de oaspeți? 9 ponturi

618
Cum să transformi orice încăpere într-o cameră de oaspeți? 9 ponturi

Pregătirea casei pentru oaspeți poate fi foarte o activitate distractivă. Există o anumită satisfacție în a-ți face oaspeții să se simtă bineveniți și în largul lor cât timp se află la tine acasă.

Ia în considerare ce anume te-ai aștepta să găsești într-un hotel atunci când îți planifici îmbunătățirea designului camerei de oaspeți și încearcă să aplici același standard de calitate proiectului. Bugetul s-ar putea să nu-ți permită să construiești un adevărat sanctuar de vacanță, dar asta nu înseamnă că nu poți amenaja această cameră, cunoscând elementele esențiale creării unui mediu liniștit și confortabil.

Iată câteva ponturi pentru a transforma o cameră banală într-o încăpere deosebită în care ți-ai dori și tu să stai, chiar dacă nu poți fi propriul tău oaspete!

1. Asigură-le un somn liniștit

Nu le oferi oaspeților tăi cea mai veche saltea. Dacă nu îți poți permite un pat nou, ia în considerare posibilitatea de a investi într-o saltea pneumatică de calitate superioară sau, cel mai bine, într-o canapea extensibilă cu ladă de depozitare. În cazul în care îți dorești să asiguri o atmosferă demnă de un hotel de lux, poți opta pentru o canapea extensibilă de tip Chesterfield, care va oferi o notă de rafinament camerei. 

În cazul în care spațiul ți-a permis să optezi pentru un pat generos, poți continua cu alegerea unui topper din spumă cu memorie, adăugând apoi o gamă largă de perne, o pilotă moale din puf, o cuvertură ce aduce un plus de bun gust designului încăperii. 

Desigur, toate acestea, dar și păturile suplimentare și fețele de pernă proaspăt călcate sunt doar câteva dintre elementele care pot schimba cu totul imaginea camerei tale de oaspeți. Astfel vei asigura un nivel de confort similar celui oferit de orice pensiune sau hotel de top.

2. Pune-le la dispoziție un set suplimentar de lenjerie și prosoape

Este recomandat să ai întotdeauna la îndemână un set de rezervă de lenjerie de pat și unul de prosoape de baie, pentru vizitatori. Nu poți ști când apar mici accidente, iar tocmai de aceea este bine să fii mereu pregătit. Cu siguranță, oaspeții tăi vor aprecia acest lucru!

3. Păstrează un spațiu destinat valizelor

Pregătește un spațiu pentru un suport pentru bagaje, o măsuță sau un scaun unde poate fi pusă o valiză. Nimănui nu-i place să se reîntoarcă în hol doar pentru a-și lua o pereche de șosete curate din valiză.

4. Organizează dulapul și oferă-le vizitatorilor suficient loc în sertare

Asigură-le spațiu suficient în șifonier, în cazul în care camera ta de oaspeți are un asemenea corp de mobilier. Alternativ, poți cumpăra un suport de umerașe pentru ușa încăperii, ieftin, extensibil, care se fixează ușor. Nu uita să le oferi șase până la opt umerașe. 

Este grozav dacă ai o comodă suplimentară la dispoziție, însă, în caz contrar, ar fi suficient să eliberezi unul sau două sertare pentru obiectele mici. Oaspeții tăi vor aprecia efortul!

5. Luminează camera

Când o încăpere este amenajată într-un stil aparte, dar nu e suficient de luminoasă, aceasta își poate pierde din farmec. De obicei, este o idee bună să pui lângă pat o lampă mică, astfel încât oaspeții tăi să nu fie nevoiți să meargă prin întuneric până la singurul întrerupător din cameră. Adaugă o sursă de lumină destinată lecturii lângă un scaun sau deasupra patului.

6. Pregătește un coșuleț de bun venit

Oaspeților casei ar trebui să li se permită „o mică gustare” de seară. Pune snack-uri împachetate, fructe proaspete sau fursecuri și câteva sticle de apă pe o măsuță, în camera de oaspeți.

Ce zici de o cană-fierbător electrică, câteva pliculețe de ceai sau cafea instant, lapte condensat și zahăr? Nu sună divin? Când oaspeții tăi se trezesc noaptea târziu și încep să răsfoiască acea carte pe care o pot lectura doar în timp ce sunt departe de casă, își vor putea pregăti o gustare delicioasă, fără a se strecura în bucătărie.

7. Asigură-le un loc confortabil în care să se așeze

Unor persoane nu le place să stea doar pe pat și nici vizitatorii tăi nu ar trebui să fie nevoiți. Așadar, așează în cameră un fotoliu sau un scaun tapițat. Dacă adaugi o mini-bibliotecă formată din câteva rafturi cu cărți și o lampă de podea, acel scaun poate deveni un punct de interes, transformând locul în care se află în colțul de lectură al încăperii.

8. Oferă-le intimitatea de care au nevoie

Alege perdele și draperii care contribuie la farmecul camerei, asigurând în același timp controlul luminii naturale, dar și intimitatea necesară. Jaluzelele sunt ideale dacă dorești o soluție simplă. Mai târziu, poți investi în obloane exterioare, care obstrucționează perfect lumina și privirile celor curioși.

9. Nu uita să le pui la îndemână un set de chei

Pregătește mai multe seturi de chei pentru reședința ta. Urmărește la cine se află fiecare set cu ajutorul culorilor, adăugând capișoane multicolore. Păstrează evidența acestora și, la plecarea oaspeților, verifică dacă toate cheile au fost returnate.

Lista de idei pe care tocmai ai citit-o poate părea lungă, însă fiecare element nu este doar simplu de pus la punct, dar și indispensabil pentru musafirii tăi. Gândindu-te la ceea ce ai dori să găsești într-o încăpere dintr-un hotel de vis, vei fi pregătit să creezi o cameră de oaspeți perfectă.