Țigla metalică, o soluție perfectă pentru acoperișuri moderne și rezistente

1683
Țigla metalică, o soluție perfectă pentru acoperișuri moderne și rezistente

Metalul este un material ideal pentru acoperișuri datorită durabilității sale, de asemenea și a reciclabilității, rezistenței, greutății mici și siguranței împotriva focului. Acoperișurile din țiglă metalică cresc în popularitate tot mai mult. Deși poate fi un material mai costisitor decât țigla obișnuită, oferă aspectul unor materiale naturale, dar fără costuri de întreținere sau alte riscuri asociate.

Țigla metalică este formată cu un spațiu de aer între metal și puntea acoperișului. Acel spațiu de aer acționează ca un stop termic pentru a opri fluxul conductiv de caldură de la suprafața acoperișului în pod. O serie de teste efectuate de o companie din Statele Unite ale Americii a scos în evidență faptul că țigla metalică maro strălucitoare reduce căldura obținută cu 40,9% comparând cu țigla asfaltică. Toate aceste lucruri se întâmplă datorită golului de aer dintre metal și puntea acoperișului.

Țigla metalică din oțel este realizată din oțel care are un strat metalic de zinc sau zinc și aluminiu peste oțelul de carbon. Acest înveliș metalica anti-coroziv protejează oțelul în fața ruginii. Pe deasupra învelișului, fabricanții au un finisaj de vopsea sau un înveliș agregat pentru protecție adăugată. Multe tipuri de țiglă metalică sunt produse din aluminiu sau cupru, materiale ce sunt inerent rezistente la rugină.

Metalul se folosește de mulți ani ca și material pentru acoperișuri. Thomas Jefferson a folosit țiglă metalică pentru casa lui din Monticello și alte clădiri. Cele mai vechi tipuri de țiglă metalică au fost produse în 1959 de Kaiser Aluminium. Linia lor de producție a fost cumpărată ulterior de Isaiah Industries Inc. în 1980. Majoritatea celorlalte produse metalice pentru acoperișuri care sunt acum disponibile pe piață au fost inventate în 1980 sau mai târziu.

Dezvoltarea recentă în industria de acoperișuri cu țiglă metalică le-au făcut din ce în ce mai populare. Sunt produse care imită aspectul țiglei obișnuite, dar și a lemnului. Unul dintre progresele recente ale tehnologiei de țiglă metalică au fost învelișurile de vopsea care sunt variate, astfel încât produsele pot avea finisaje cu mai multe nuanțe concepute pentru a imita aspectul lemnului și a șindrilelor asfaltice.