Cum alegi cele mai bune materiale pentru amenajarea locuinței

374
Cum alegi cele mai bune materiale pentru amenajarea locuinței

Fiecare locuință merită un aspect cât mai special, însă amenajarea depinde în cea mai mare măsură și de materialele folosite în timpul procesului. Iată cum trebuie să alegi materialele pentru amenajare, astfel încât să respecți și bugetul, dar să te și bucuri de o amenajare de calitate.

Realizează amenajarea fațadei cu piatră naturală

Deși multe persoane consideră că piatra naturală este un material scump, în realitate vei vedea că există idei diferite de placare a fațadei casei în funcție de buget, fără să fii nevoit să scoți bani suplimentari din buzunar. Desigur, piatra naturală nu va avea același preț ca o vopsea lavabilă, însă nici vopseaua lavabilă nu va avea aceleași caracteristici de rezistență, durabilitate și estetică, precum piatra naturală. 

Piatra naturală este singurul material pe care nu trebuie să îl înlocuiești în fiecare an, deoarece piatra naturală se păstrează foarte bine de-a lungul timpului, chiar și în mediul exterior. Piatra naturală va necesita doar curățare cu apă și cu un aparat de spălare cu presiune, fără a fi nevoie de substanțe suplimentare.  

Alege materiale naturale pentru izolare

Izolarea locuinței aduce multiple beneficii, care te vor ajuta atât să te bucuri de confort, cât și să economisești. Vata minerală este unul dintre cele mai bune materiale de izolare, este complet natural și nu se degradează în timp. 

În plus, proprietățile sale de izolare, caracteristicile și performanțele în ceea ce privește păstrarea unui ambient potrivit, sunt atribute care recomandă acest produs, chiar și în fața materialelor cu mult mai cunoscute, precum polistirenul sau spuma poliuretanică.

Este important să folosești un material natural, durabil, deoarece în acest fel nu vei fi nevoit să refaci sistemul de izolare la anumite perioade de timp, iar acest lucru va însemna o economie de bani. În plus vata bazaltică oferă protecție dublă, deoarece materialul izolează atât din punct de vedere termic, cât și din punct de vedere fonic. 

Alege sisteme eficiente de acoperire a pereților la interior

Dacă vrei ca locuința ta să arate excepțional, atunci ar trebui să acorzi atenție și materialelor folosite pentru acoperirea pereților. Vopseaua lavabilă, tencuiala decorativă, panourile de plută, panourile de OSB, tapetul sau autocolantul, fiecare dintre acestea sunt opțiuni perfecte pentru a fi folosite ca sisteme de acoperire. 

Alege materialul potrivit în funcție de cameră, de preferințe, dar și de buget, pentru ca în final casa ta să îți ofere atât confortul dorit, cât și o frumusețe aparte. 

Folosește materiale calde pentru pardoselile casei

Exceptând zonele unde vei avea nevoie de suprafețe line, care să se curețe ușor și care să îți ofere strălucire, cum ar fi băile, holurile sau bucătăriile, în dormitoare și în living poți opta pentru parchet. Fiind un material natural, vei simți cu siguranță o apropiere de natură și o senzație sporită de confort. 

Parchetul recomandat pentru amenajarea locuințelor este cel dublu stratificat sau triplustratificat sau, dacă bugetul o permite, parchetul din lemn masiv. 

Instalează sisteme de încălzire în pardoseală cu finisaje de calitate

Sistemele de încălzire în pardoseală sunt menite să aducă un plus de confort și căldură la nivelul extremităților, la nivelul picioarelor, însă aceste sisteme sunt legate de tipul pardoselii pe care o deții. Un sistem de încălzire în pardoseală nu va fi potrivit în contextul pardoselilor laminate, ci în cazul pardoselilor foarte rezistente, cum ar fi piatra naturală, lemnul masiv sau placajele ceramice uzuale. 

Este important să ceri ajutorul specialiștilor în acest caz, deoarece sistemele de încălzire în pardoseală necesită operațiuni și informații speciale, care contribuie la confortul pe care îl vei resimți ulterior. În caz contrar, riști ca sistemul să nu funcționeze corect, iar investiția să nu fie una echitabilă.

agentie SEO Brasov & promovare eficienta online